Eiwitsamenstelling Nederlands tarwe bepaalt...
Het aandeel Nederlands baktarwe in o.a. brood kan de komende jaren groeien. Zo blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Research (WUR), die dit onderzoek uitvoerde voor de PPS Nederlandse Baktarwe, een ketenproject waarin ook NBC...
Lees meer
Kleurwijzer voor eierkoeken
Hoe veel acrylamide er in een eierkoek zit, is eenvoudig af te lezen aan de kleur. Zo bleek uit onderzoek van NBC, waarop de kleurwijzer is gebaseerd die nu verkrijgbaar is.
Lees meer
Marktcijfers 2023: vooral ambacht onder druk,...
NBC-onderzoek levert de nieuwste verkoopcijfers en -ontwikkelingen van brood, banket en gebak
Lees meer
NVWA: te hoge acrylamidewaardes in ontbijtkoek
De NVWA heeft de resultaten gepubliceerd van het acrylamide onderzoek uit 2023. Het gaat om de producten: ontbijtkoek, kruidnoten en speculaas. Vooral in ambachtelijke ontbijtkoek trof ze vaak te hoge waardes aan.
Lees meer
Week van het Brood 2024 - terugblik
Van 22 t/m 28 januari 2024 vond de Week van het Brood plaats, met de smaak van volkorenbrood als focuspunt. Motto: 'Volkoren, vol vezels, vol smaak'! Bekijk hier de publicatiecijfers, het bereik en de samenwerkingen die in deze week...
Lees meer
Nieuwe ronde Bedrijfsontwikkelplan
Aan de slag met duurzame inzetbaarheid? Meld je nu aan voor een Bedrijfsontwikkelplan!
Lees meer

Pagina's